Korea Kimchi

Korea Kimchi


Ingredients :
  
  1 piece chicory
  1/2 onion, thinly sliced
  1/4 carrot, thinly sliced lengthwise
  1/4 white radishes, thinly sliced
  4 leeks
  2 tablespoons garlic, grated
  1 teaspoon ginger, grated
  1/2 cup Korean chili powder
  2 teaspoons salt
  1 tablespoon sugar
  1/2 cup coarse salt / sea salt
  1 cup water cup water
  1/3 cup water
  1/4 cup fish sauce Korea
  1 tablespoon flour

How to make :

Twelve chicory into 4 sections, cucui and drain. then cut into slices bwang leaves into small pieces.
Mix 1/2 cup of coarse salt with 1 cup water and add the chicory into a mixture of salt water and soak up earlier 6- 8 hours or overnight. After that wash and dry.
ADD 1/3 cup water and 1 tablespoon flour in a saucepan over medium heat, then stir to boil and turn off the flame. After that, allow it.
After a mixture of flour and cold water, and then enter the Korean chili powder, salt, sugar, fish sauce Korean, grated garlic and ginger. Mix well, then enter all the remaining vegetables (radishes, carrots, leeks).
Take 1 part chicory, then fill with a mixture of the above. Try to keep the cabbage can be folded into two, then wrap the leaves.
Place in an airtight container and leave overnight, then store in the refrigerator for 2-3 days.
Serve with rice.

Bahan :

 1 buah sawi putih
 1/2 buah bawang bombay, iris tipis
 1/4 wortel, iris tipis memanjang
 1/4 lobak putih, iris tipis
 4 batang daun bawang
 2 sendok makan bawang putih, parut
 1 sendok teh jahe, parut
 1/2 gelas bubuk cabe Korea
 2 sendok teh garam
 1 sendok makan gula
 1/2 gelas garam kasar / garam laut
 1 gelas air cup water
 1/3 gelas air
 1/4 gelas saus ikan Korea
 1 sendok makan tepung

Cara Membuat :

Belas sawi putih menjadi 4 bagian, cucui dan tiriskan. kemudian potonglah daun bwang menjadi irisan kecil-kecil.
Campur 1/2 gelas garam kasar dengan 1 gelas air, lalu masukkan sawi putih ke dalam campuran air garam tadi dan rendam hingga 6- 8 jam atau semalaman. Setelah itu cuci dan keringkan.
Masukkan 1/3 gelas air dan 1 sendok makan tepung ke dalam panci dengan api sedang, lalu aduk hingga mendidih dan matikan apinya. Setelah itu diamkan.
Setelah campuran tepung dan air dingin, kemudian masukkan bubuk cabe Korea, garam, gula, saus ikan Korea, bawang putih parut dan jahe. Aduk hingga rata, lalu masukkan semua sayuran yang tersisa ( lobak, wortel, daun bawang).
Ambillah 1 bagian sawi putih, lalu isi dengan campuran di atas. Usahakan agar sawi dapat dilipat menjadi 2, lalu bungkus dengan bagian daunnya.
Letakkan dalam wadah yang kedap udara dan biarkan semalaman, lalu simpan ke dalam kulkas selama 2 – 3 hari.
Hidangkan dengan nasi.

Post a Comment

0 Comments