Chicken or beef teriyaki

Chicken or beef teriyaki

One of the most popular flavors of Japanese cuisine is the teriyaki sauce, even the ingredients are already in finished form at the supermarket. Interestingly, teriyaki is a cooking technique, not the name of the sauce. Therefore, the "small fry" means "sparkling", which refers to a sweet soy sauce marinade and "yaki" means "grilling". The Japanese cook all types of meats, seafood, and vegetables with the cooking method of choice. Because taste is sweet and savory, this technique is usually favored children.


Salah citarasa masakan Jepang terpopuler adalah saus teriyaki, bahkan bahannya sudah ada dalam bentuk jadi di supermarket. Menariknya, teriyaki merupakan teknik memasak, bukan nama saus. Sebab, “teri” berarti “berkilau”, yang merujuk pada rendaman kecap manis dan “yaki” adalah “memanggang”. Orang Jepang memasak semua jenis daging, seafood, dan sayuran dengan metode memasak pilihan. Karena rasanya yang manis dan gurih, teknik ini biasanya disukai anak-anak.


Rice Recipe Beef Teriyaki


Ingredients

100 grams of white rice
50 grams of glutinous rice
100 grams of meat has in
2 cloves of garlic
¼ pepper
½ onion
1 cm ginger
1½ tablespoons Kikkoman soy sauce
½ tablespoon mirin
¼ liter of water
¼ teaspoon sugar
½ teaspoon salt
½ teaspoon ground pepper
2 tablespoons cooking oil

How to make

Mix the white rice and glutinous rice. Clean wash. Give water to ½ finger over the surface of the rice.
Aron glutinous rice while stirring occasionally. Cook until the water runs out.
Glutinous rice steamed until cooked, remove from heat.
Clean the beef, cut into thin strips lengthwise.
Clean the garlic. Puree.
Clean the peppers and onions. Sliced lengthwise.
Clean ginger. Crushed.
Marinate beef with 1 tablespoon Kikkoman soy sauce, mirin, garlic, ginger, sugar, ¼ teaspoon salt, and ¼ teaspoon pepper for 15 minutes.
Heat the cooking oil. Saute onion and bell pepper until fragrant.
Insert meat with spices perendamnya.
Add water, ¼ teaspoon salt, ¼ teaspoon pepper and ½ tablespoon soy sauce Kikkoman. Stir well. Lift.
Servings for 2-3 people.

Resep Nasi Beef Teriyaki

Bahan

100 gram beras putih
50 gram beras ketan
100 gram daging has dalam
2 siung bawang putih
¼ buah paprika
½ buah bawang bombay
1 cm jahe
1½ sendok makan kecap kikkoman
½ sendok makan mirin
¼ liter air
¼ sendok teh gula pasir
½ sendok teh garam
½ sendok teh lada bubuk

2 sendok makan minyak goreng

Cara Membuat

Campur beras putih dan beras ketan. Cuci bersih. Beri air sampai ½ jari di atas permukaan beras.
Aron nasi ketan sambil sesekali diaduk. Masak sampai airnya habis.
Kukus nasi ketan sampai matang, angkat.
Bersihkan daging sapi, potong tipis memanjang.
Bersihkan bawang putih. Haluskan.
Bersihkan paprika dan bawang bombay. Iris memanjang.
Bersihkan jahe. Memarkan.
Rendam daging sapi dengan 1 sendok makan kecap kikkoman, mirin, bawang putih, jahe, gula pasir, ¼ sendok teh garam, dan ¼ sendok teh lada selama 15 menit.
Panaskan minyak goreng. Tumis bawang bombay dan paprika sampai harum.
Masukkan daging bersama bumbu perendamnya.
Masukkan air, ¼ sendok teh garam, ¼ sendok teh lada dan ½ sendok makan kecap kikkoman. Aduk rata. Angkat.

Porsi untuk 2-3 orang.




Post a Comment

0 Comments